Ny säsong sätter igång

Nu är hösten här och med den kommer skolstart och aktivitetsstart. Den som ägnar sig åt en viss aktivitet - må det vara gymnastik, fotboll eller motocross - har betalt terminsavgift, slipat formen, köpt sin förenings profilkläder och klippt sig hos frissan, inte sant? Det är oerhört nyttigt för barn och unga att tillhöra en verksamhet, ha något att brinna för. Nu är motocross inte den största barnsporten i Sverige kanske, men för ungdomar med stort behov av att få utlopp för uppdämd energi eller tillgång till häftiga adrenalinkickar, så är motocross den perfekta sporten.

En sport med hög skaderisk

Den som blir frälst av motocrossen som sport blir det i regel i unga år. När man köper sin egna första hoj står man inför ett skifte i livet som man kommer att minnas för alltid. MX är en sport med hög skaderisk, så man måste vara noggrann med att vidta alla försiktighetsåtgärder som står till buds och njuta av adrenalinet som flödar - givetvis - men veta var gränsen går till dumdristighet.

Inom motocrossen finns väldigt mycket skydd och tillbehör som man för investera i. Varje klubb brukar hjälpa till med vad som är värt att köpa, inte sällan med det egna klubbnamnet tryckt på sig. MX är en dyr och förhållandevis farlig sport som på många vis kan jämställas med t ex ridning. Det är inte en sport som passar alla, långt ifrån, men det är en sport som passar den som älskar adrenalin och äventyr.

 

7 Sep 2018