Få bättre kondition

När man åker motocross så är det rätt viktigt att man har en bra grundkondition. Det kan annars lätt bli flåsigt. Att förbättra konditionen är i och för sig bra för alla som inte vill att det ska vara allt för jobbigt att göra vissa saker. Kanske du haft bra flås innan, men nu tappat formen? Nu när det snart är nytt år så kan du fundera på att ta tag i det igen. Börja med träningen igen, äta kosttillskott, läs mer om det här samt äta rätt sorts mat. 

Skynda långsamt och sätt upp ett mål

Även om man är peppad att komma igång så gäller det att ta det lugnt i början. Särskilt om det var länge sedan du tränade. Du vill inte skada dig eller förlora din motivation. Börja med två pass i veckan där ett har fokus på styrka för hela kroppen och ett på konditionen. 

Sedan, sätt upp ett rimligt mål du vill nå. Kanske du vill springa ett visst antal kilometer lagom till sommaren? Lägg in målet i din kalender och följ upp. Sätt sedan ett nytt mål.

Det kan även vara smart att träna i grupp, det gör det ofta roligare. Sedan är det inte heller fel att testa nya saker. Kanske boka en PT?

Sedan, konditionen kan du bygga upp bra genom olika intervaller. Oavsett träningsform går det att arbeta intervallbaserat, vilket ger snabba och positiva resultat på konditionen. Tänk bara på att intervaller är en slitsam träningsform, så lägg även in återhämtning.

27 Dec 2019