Hjälp på traven för företagare

Jag har en kompis, som har ett eget företag, som han nyss har startat. Det verkar som att det inte alltid är enkelt att få in pengar i samma takt som det ska ut pengar till att betala fakturor. Jag hörde dock att han hittat sätt att få in pengar snabbt och tänkte att jag ska tipsa er läsare på bloggen om detta, om ni har ett företag och behöver lite snabba cash.

Det min polare hittat var att sälja fakturor. Alltså de fakturor som hans kunder ska betala, har han tagit och sålt vidare till ett factoringbolag. Då får kunderna betala till dem istället, och den som säljer fakturor får betalt så att säga i förskott. Man får lite mindre pengar än vad fakturan är på, eftersom även factoringbolaget ska tjäna på det.

Hur säljer man fakturor?

Ja, hur säljer man fakturor? Man kontaktar ett factoringbolag helt enkelt, och kollar var man kan få genom att sälja fakturan till dem. Kolla bara vad det är för övriga avgifter, om det tilkommer något och vad de har för villkor. Att sälja dina fakturor, sgår att göra med två olika sätt. Det är factoring med regress och det är factoring utan regress. Säljer du en faktura med regress så innebär det att fakturan som inte blivit betald köps tillbaka av ert företag efter ett visst antal dagar och det är ert företag som behåller kreditrisken. En faktura som säljs utan regress innebär att det är factoringbolaget som står för risken att fakturan inte blir betald.

 

26 Jan 2018