Bra när barnen drar in pengar!

Varför ska barn dra in pengar till föreningen och laget? Barn som lär sig engagemang, blir engagerade vuxna. Att lära barn försäljning, marknadsföring, planering och sparande är bra för deras egen skull, anser jag. Det är bra med barn som tjänar pengar till föreningen eller laget. Barn som får allt serverat, lär sig inte förstå långsiktiga mål och att planera och vad det innebär engagera sig i något gemensamt för alla.

Kakservice har bara bra produkter

Svenska Kakservice har produkter som nästan är självsålda, det vill säga sådant som säljer sig av sig självt. Många känner till deras produkter och vet att de är goda, dessutom är de lättsålda om de får veta att de går till sporten, eller laget. De flesta är villiga att sponsra sportföreningar eller ideella föreningar som gör bra saker. Kakservice har lättsålda godis, kakor och knäckebröd.

Bra om vuxna hjälper barnen

Det är ju också lättare för barnen om de får stöd av föräldrarna. Det kan vara en bra sak för barn och föräldrar att göra det gemensamt att sälja och stödja den egna laget. Det är nog inte så bra för ett barn att gå runt och sälja i ett område alldeles själv. I alla fall är det bäst att de går och säljer tillsammans med en kompis och att föräldrarna vet var barnen är. Ibland kan det till och med vara bra att föräldrarna är med och säljer de också.

1 Sep 2017