Alltid redo med hjärtstartare

Köra motorcross är en härlig sak! Farten, faran, snabbheten och att kontrollera motorcykeln - eller monstret. Har man en gång börjat går det inte att sluta. Man är fast, och varför skulle man vilja sluta? Har man varit med om någon olycka vet man hur farligt det är. Det är inte alltid man har kontroll över den. Det är väldigt sällan som olyckor sker med motorcrossen, men det händer. Och om det händer gäller det att vara beredd. Är man ute i skogen kan det ta sin tid innan ambulansen hinner komma i tid. Det är därför bra att ha en hjärtstartare ifall olyckan är framme.

Gå en hlr-utbildning

På Hearty.se kan man anmäla sig om man vill gå en hlr-utbildning, det vill säga en hjärt- och lungräddningsutbildning. Det är lika viktigt som att skaffa sig en hjärtstartare. Som jag sa tidigare i den här bloggen, är det viktigt om olyckan är framme att veta vad man ska göra. Ambulansen kan ta sin tid innan den är framme. Har man då gått en hlr-utbildning kan du rädda en människa de första sekunderna efter olyckan.

Alla borde ha en hjärtstartare

Alla arbetsplatser, idrottsrörelser, hobbyställen och platser där människor rör sig borde ha en hjärtstartare ifall det behövs. Man vet aldrig vad som kan hända och har man en på plats, kan man faktiskt rädda liv. Det är en liten procent människor som föds med dåliga hjärtan, man vet bara inte om det. Händer det något kan hjärtat bara lägga av, och då är det viktigt att veta vad man kan göra för den människan. Skaffa en du med!

18 Jul 2017